Οι διασυνδέσεις ERP – POS έχουν ξεκινήσει! Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις και τα βήματα της διαδικασίας.

Επιλέξτε τον πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης από την ΤΕΣΑΕ και εναρμονιστείτε με τη νομοθεσία.

Αποφύγετε πιθανές κυρώσεις – χρονοβόρες διαδικασίες – πιθανά τεχνικά προβλήματα!

Η Τεχνολογία Pegasus είναι για ακόμη μία φορά εγκαίρως εναρμονισμένη με τη νέα νομοθεσία.

Read More

Μετάθεση ημερομηνιών απόσυρσης/αντικατάστασης ταμειακών, μηχανισμών και διασύνδεσης λογισμικών ERP με POS

Δελτίο τύπου ΑΑΔΕ 01/07/2024 (σχετικό ΦΕΚ Α. 1101 /01-07-2024)

Με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις παρακάτω
υποχρεώσεις απόσυρσης/αντικατάστασης ταμειακών και μηχανισμών και
διασύνδεσης λογισμικών ERP με POS, με αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ,
Γιώργου Πιτσιλή μετατίθενται ως εξής οι παρακάτω καταληκτικές ημερομηνίες:

Read More

ΣΕΠΕ, ΣΕΚΤ και ΕΕΕΠΕ Επιστολές προς Υπουργείο Οικ. & ΑΑΔΕ

Ανοιχτές επιστολές και δελτία τύπου για την Διασύνδεση των POS από 15/5/2024 αρχής γεννώμενης από την Ένωση επαγγελματιών & επιχειρήσεων πληροφορικής Ελλάδος (ΕΕΕΠΕ) ακολουθώντας στις 16/5/2024 ο Σύνδεσμος επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) έως και το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Εισαγωγέων & Κατασκευαστών Ταμειακών (ΣΕΚΤ) στις 20/05/2024 βομβαρδίζουν, εκθέτουν, αλληλοκατηγορούν και μιλάνε πίσω από τις πόρτες όσο ανοιχτά το επιτρέπουν οι κανόνες για το πολύβουο έργο της διασύνδεσης των EFTPOS που αποτελεί εθνική Ελληνική πατέντα.
Δείτε τις επιστολές και τα δελτία τύπου:

Read More

Νέες Προθεσμίες απόσυρσης ΦΗΜ – ΕΑΦΔΣΣ & Ταμειακών μηχανών εστίασης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Α. 1063/2024 με την οποία τροποποιήθηκε η απόφαση Α. 1073/2023 «Απόσυρση από τη χρήση και οριστική παύση ΕΑΦΔΣΣ για το σύνολο των οντοτήτων. Παύση χρήσης απλών ΦΗΜ για την εστίαση που λειτουργούν με σερβίρισμα σε τραπεζοκαθίσματα και ορισμός υποχρέωσης χρήσης, ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου ή ΦΤΜ Εστιατορίου ή ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου»
Ειδικότερα με τις αλλαγές που επήλθαν, η προθεσμία για την απόσυρση των ΕΑΦΔΣΣ παρατείνεται έως 1.7.2024, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετικό αποδεικτικό παραγγελίας λοιπών τύπων ΦΗΜ.

Με νέα απόφαση της ΑΑΔΕ  (Α.1063/2024) τροποποιείται η  απόφαση Α.1073/2023 και δίνεται παράταση ως προς την εκπλήρωση της υποχρέωσης απόσυρσης και οριστικής παύσης χρήσης όλων των ΕΑΦΔΣΣ και ιδιαίτερα αυτών που χρησιμοποιούνται σε πρατήρια καυσίμων, καθώς καθοδηγούνται από αντλία καυσίμου και η αντικατάστασή τους παρουσιάζει τεχνικές δυσχέρειες.

Read More

Παράταση POS στη διασύνδεση για επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει την παράταση και παροχή επιπλέον χρόνου διασύνδεσης ΦΗΜ και τερματικών POS σε 7.600 επιχειρήσεις, που διαθέτουν συστήματα, τα οποία, με βάση τα στοιχεία που έλαβε από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Κατασκευαστών Ταμειακών συστημάτων (ΣΕΚΤ) και από τους Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs), είναι ασύμβατα μεταξύ τους, ώστε να προχωρήσουν στην άμεση αντικατάσταση, είτε της ΦΗΜ, είτε του τερματικού POS.

Read More

Φορητές ταμειακές μηχανές

Χρειάζεσαι φορητή ταμειακή μηχανή και EFTPOS για χρήση σε εξωτερικό χώρο; Έχουμε την ιδανική λύση!

Ανακάλυψε τη συλλογή μας από φορητές ταμειακές μηχανές με μπαταρία και έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.

Συνέχισε την εργασία σου σε οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς να σε απασχολεί η σωστή λειτουργία της ταμειακής σου μηχανής.

Βρες ταμειακή μηχανή για λαϊκή αγορά, ταμειακή για πρατήρια βενζίνης, ταμειακή για καντίνα, ταμειακή για υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο ή οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτεί τη χρήση ταμειακής χωρίς παροχή τροφοδοσίας!

Read More

POS… παντού: Τα πρόστιμα και οι κλάδοι που είναι υποχρεωμένοι να δέχονται κάρτες

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 1η Απριλίου, έπειτα από την παράταση που είχε δοθεί, η υποχρεωτική παροχή δυνατότητας πληρωμών με μηχανήματα EFTPOS για 35 κλάδους επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν παντού την κάρτα τους για όλες τις συναλλαγές ακόμα και σε ταξί, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, παντοπωλεία, λαϊκές αγορές, ακόμα και στα πανηγύρια.

Read More

Οριστικό χρονοδιάγραμα διασύνδεσης EFT/POS & όλων των Ταμειακών Συστημάτων

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ μετά και το σχετικό δελτίο τύπου, οι δύο αποφάσεις που αφορούν στην παράταση της διασύνδεσης POS με ταμειακά συστήματα και στην προθεσμία απόσυρσης φορολογικών μηχανισμών (ΕΑΦΔΣΣ) από τις επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν.

Read More

Λύσεις εισπράξεων από EFTPOS χωρίς έκδοση στοιχείου λιανικής

Online – Remote Αναβαθμίσεις Ταμειακών μηχανών και οι λύσεις εισπράξεων προκαταβολών, τιμολογίων, εξοφλήσεων υπολοίπων πελατών από EFTPOS χωρίς έκδοση στοιχείου λιανικής από την ταμειακή μηχανή εφόσον το πληκτρολόγιο του POS για πληκτρολόγηση ποσού θα είναι κλειδωμένο.

Ημερομηνία Δημιουργίας άρθρου 13/02/2024

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (μόλις έχουμε νεότερα θα προσθέτουμε ανά ημερομηνία και το χρώμα στα κείμενα)

  1. 14/02/2024 
  2. 15/02/2024
  3. 24/02/2024
  4. 01/03/2024

Όπως όλοι πλέον γνωρίζετε το υπουργείο δεν κάνει πίσω σε πιθανή παράταση διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με τα POS λόγο του ότι κινδυνεύει να χάσει δόση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που έχει ενταχθεί το έργο αυτό. (παρόλο που δεν ήταν απόλυτα έτοιμο και δεν είχε προβλέψει με καλύτερο και πιο λειτουργικό για αυτό τρόπο, την συλλογή δεδομένων συνέπεια της  ανεπάρκειας ολοκληρωμένου σχεδιασμού στο εγχείρημά του, σε σχέση με το πώς λειτουργεί η αγορά.) Δείτε παρακάτω *ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Μάλιστα ανακοινώσε ** πρόστιμα στις εμπλεκόμενες εταιρίες του έργου αυτού, εάν δεν τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους έως την καταληκτική ημερομηνία (29/02/2024) αφού τους έδωσε νέες οδηγίες προ ολίγον ημερών (πηγή: Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων Λιανικών Πωλήσεων «Σ.Ε.Κ.Τ.») για ζητήματα που προέκυψαν κατά την προσπάθεια πιλοτικής λειτουργίας αρχής γενομένης αλλά και τέλους κατά το 99% των περιπτώσεων από 17/01/2024 όπου αποστέλλοντας 5500 ΑΦΜ προς διασύνδεση πιλοτικά για νέες ταμειακές και EFTPOS που είχαν δυνατότητα, αναβαθμισμένων με τα τότε δεδομένα αλλά χωρίς σχεδιασμό όπως και αποδείχτηκε σύμφωνα με την πραγματικότητα. (Δείτε παρακάτω *ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ) και θα καταλάβετε τους λογούς που αυτό πρακτικά ήταν αδύνατο στο 99% των περιπτώσεων και κατά την γνώμη μας βάσιμος λόγος άρνησης συμμόρφωσης.

Read More

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ από το myDATA

Πλέον, ως βάση θα λαμβάνεται η πλατφόρμα myData και τα δεδομένα (έσοδα και έξοδα) που έχουν ανέβει. Θα υπάρχει ένα ποσοστό αποκλίσεων σε πρώτη φάση 30% που σύμφωνα με τις εξαγγελίες συνεχώς θα μειώνεται. Η Εφορία υπολογίζει πλέον μόνη της έσοδα-έξοδα-ΦΠΑ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Τι θα ισχύει πλέον

Ούτε λιγότερα έσοδα, ούτε περισσότερες δαπάνες από ό,τι «βλέπει» η Εφορία πως είχε, θα μπορεί να δηλώνει κάθε επαγγελματίας και επιχείρηση. Μόλις ανοίξουν οι δηλώσεις ΦΠΑ σε λίγες μέρες, θα καθορίζουν το ελάχιστο πόσο Φόρου που θα πρέπει να αποδίδει στο εξής κάθε φορολογούμενος στο δημόσιο. Κάθε μήνα ή τρίμηνο η Εφορία θα προσυμπληρώνει τα πεδία με τα ποσά που δηλώνονται καθημερινά πλέον στην πλατφόρμα myDATA για τις πωλήσεις και τις αγορές κάθε επιχείρησης. Και αυτά δεν θα μπορούν να αλλάξουν από τον υπόχρεο, παρά μόνο για να πληρώσει μεγαλύτερο ποσό φόρου, από αυτό που προκύπτει από τα ήδη προσυμπληρωμένα πεδία.

Read More

Μετάβαση στο περιεχόμενο