Φορητές ταμειακές μηχανές

Χρειάζεσαι φορητή ταμειακή μηχανή και EFTPOS για χρήση σε εξωτερικό χώρο; Έχουμε την ιδανική λύση!

Ανακάλυψε τη συλλογή μας από φορητές ταμειακές μηχανές με μπαταρία και έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.

Συνέχισε την εργασία σου σε οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς να σε απασχολεί η σωστή λειτουργία της ταμειακής σου μηχανής.

Βρες ταμειακή μηχανή για λαϊκή αγορά, ταμειακή για πρατήρια βενζίνης, ταμειακή για καντίνα, ταμειακή για υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο ή οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτεί τη χρήση ταμειακής χωρίς παροχή τροφοδοσίας!

Read More

POS… παντού: Τα πρόστιμα και οι κλάδοι που είναι υποχρεωμένοι να δέχονται κάρτες

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 1η Απριλίου, έπειτα από την παράταση που είχε δοθεί, η υποχρεωτική παροχή δυνατότητας πληρωμών με μηχανήματα EFTPOS για 35 κλάδους επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν παντού την κάρτα τους για όλες τις συναλλαγές ακόμα και σε ταξί, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, παντοπωλεία, λαϊκές αγορές, ακόμα και στα πανηγύρια.

Read More

Οριστικό χρονοδιάγραμα διασύνδεσης EFT/POS & όλων των Ταμειακών Συστημάτων

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ μετά και το σχετικό δελτίο τύπου, οι δύο αποφάσεις που αφορούν στην παράταση της διασύνδεσης POS με ταμειακά συστήματα και στην προθεσμία απόσυρσης φορολογικών μηχανισμών (ΕΑΦΔΣΣ) από τις επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν.

Read More

Λύσεις εισπράξεων από EFTPOS χωρίς έκδοση στοιχείου λιανικής

Online – Remote Αναβαθμίσεις Ταμειακών μηχανών και οι λύσεις εισπράξεων προκαταβολών, τιμολογίων, εξοφλήσεων υπολοίπων πελατών από EFTPOS χωρίς έκδοση στοιχείου λιανικής από την ταμειακή μηχανή εφόσον το πληκτρολόγιο του POS για πληκτρολόγηση ποσού θα είναι κλειδωμένο.

Ημερομηνία Δημιουργίας άρθρου 13/02/2024

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (μόλις έχουμε νεότερα θα προσθέτουμε ανά ημερομηνία και το χρώμα στα κείμενα)

  1. 14/02/2024 
  2. 15/02/2024
  3. 24/02/2024
  4. 01/03/2024

Όπως όλοι πλέον γνωρίζετε το υπουργείο δεν κάνει πίσω σε πιθανή παράταση διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με τα POS λόγο του ότι κινδυνεύει να χάσει δόση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που έχει ενταχθεί το έργο αυτό. (παρόλο που δεν ήταν απόλυτα έτοιμο και δεν είχε προβλέψει με καλύτερο και πιο λειτουργικό για αυτό τρόπο, την συλλογή δεδομένων συνέπεια της  ανεπάρκειας ολοκληρωμένου σχεδιασμού στο εγχείρημά του, σε σχέση με το πώς λειτουργεί η αγορά.) Δείτε παρακάτω *ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Μάλιστα ανακοινώσε ** πρόστιμα στις εμπλεκόμενες εταιρίες του έργου αυτού, εάν δεν τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους έως την καταληκτική ημερομηνία (29/02/2024) αφού τους έδωσε νέες οδηγίες προ ολίγον ημερών (πηγή: Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων Λιανικών Πωλήσεων «Σ.Ε.Κ.Τ.») για ζητήματα που προέκυψαν κατά την προσπάθεια πιλοτικής λειτουργίας αρχής γενομένης αλλά και τέλους κατά το 99% των περιπτώσεων από 17/01/2024 όπου αποστέλλοντας 5500 ΑΦΜ προς διασύνδεση πιλοτικά για νέες ταμειακές και EFTPOS που είχαν δυνατότητα, αναβαθμισμένων με τα τότε δεδομένα αλλά χωρίς σχεδιασμό όπως και αποδείχτηκε σύμφωνα με την πραγματικότητα. (Δείτε παρακάτω *ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ) και θα καταλάβετε τους λογούς που αυτό πρακτικά ήταν αδύνατο στο 99% των περιπτώσεων και κατά την γνώμη μας βάσιμος λόγος άρνησης συμμόρφωσης.

Read More

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ από το myDATA

Πλέον, ως βάση θα λαμβάνεται η πλατφόρμα myData και τα δεδομένα (έσοδα και έξοδα) που έχουν ανέβει. Θα υπάρχει ένα ποσοστό αποκλίσεων σε πρώτη φάση 30% που σύμφωνα με τις εξαγγελίες συνεχώς θα μειώνεται. Η Εφορία υπολογίζει πλέον μόνη της έσοδα-έξοδα-ΦΠΑ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Τι θα ισχύει πλέον

Ούτε λιγότερα έσοδα, ούτε περισσότερες δαπάνες από ό,τι «βλέπει» η Εφορία πως είχε, θα μπορεί να δηλώνει κάθε επαγγελματίας και επιχείρηση. Μόλις ανοίξουν οι δηλώσεις ΦΠΑ σε λίγες μέρες, θα καθορίζουν το ελάχιστο πόσο Φόρου που θα πρέπει να αποδίδει στο εξής κάθε φορολογούμενος στο δημόσιο. Κάθε μήνα ή τρίμηνο η Εφορία θα προσυμπληρώνει τα πεδία με τα ποσά που δηλώνονται καθημερινά πλέον στην πλατφόρμα myDATA για τις πωλήσεις και τις αγορές κάθε επιχείρησης. Και αυτά δεν θα μπορούν να αλλάξουν από τον υπόχρεο, παρά μόνο για να πληρώσει μεγαλύτερο ποσό φόρου, από αυτό που προκύπτει από τα ήδη προσυμπληρωμένα πεδία.

Read More

Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (Lotify)

Σύμφωνα με τις τελευταίες διατάξεις, από 30/01/2024 καθίσταται υποχρεωτική η καταχώρηση των ημερήσιων κινήσεων των αλκοολούχων ποτών και της αυτόματης ενημέρωσης της πλατφόρμας του Υπουργείου μέσω αρχείου κατάλληλης γραμμογράφησης.

Δε χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς η ΤΕΣΑΕ έχει προλάβει τις εξελίξεις!

Το νέο Web App Module – Lotify δίνει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να πραγματοποιήσει εύκολα & απλά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται;

Σε όλες τις επιχειρήσεις που κινούν αλκοολούχα προϊόντα προς Χονδρική Πώληση.

[Κάβες, Οινοποιεία, Supermarket κλπ]

Read More

Ψηφιακή κάρτα εργασίας – Οι κλάδοι από 1.1.2024 & περίοδος μη εφαρμογής των κυρώσεων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Υπ.εργασίας 113169/2023 με την οποία μεταξύ άλλων τροποποιείται το μέρος Α «Α. Εφαρμογή Συστήματος Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας – Υποχρέωση Καταχώρησης Ψηφιακών Στοιχείων σχετιζόμενων με το ωράριο απασχόλησης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» της υπ’ αρ. 49758/26-5-2022 απόφαση και καθορίζονται οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα εφαρμόσουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας από 1.1.2024.

Τονίζεται ότι προβλέπεται περίοδος μη εφαρμογής των κυρώσεων για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας ως ακολούθως :


Για τους νέους κλάδους που είναι υπόχρεοι, οι διοικητικές κυρώσεις του Παραρτήματος V και VI που αφορούν στην εφαρμογή του Συστήματος Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, της υπ’ αρ. 80016/31-08-2022 (Β’ 4629) υπουργικής απόφασης επιβάλλονται:
i) για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της βιομηχανίας ως ανωτέρω, από την 1η Απριλίου 2024 και
ii) για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του λιανεμπορίου, ανωτέρω, από την 2α Μαΐου 2024,
iii) για αμφότερους τους ανωτέρω κλάδους με αριθμό εργαζομένων που δεν υπερβαίνει τους 10 από την 13η Μαΐου 2024.


Η απόφαση προβλέπει ως προς την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας αναλυτικά :

Read More

Ηλεκτρονικά Συνοδευτικά Διακίνησης,  Αλλαγές με την νέα Version myData 1.0.8

Αφορά πελάτες μας με εφαρμογές Pegasus ERP, Τοπικές και Web App εφαρμογές με ή χωρίς πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης που εκδίδουν παραστατικά διακίνησης.

Μήνα, μήνα όπως φαίνετε θα έχουμε και αλλάγες ώστε να συνάδει η πλατφόρμα #myData# με τις ΠΟΛ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της ΑΑΔΕ αλλά και τον ΚΦΣ/ΕΛΠ.

Η ΑΑΔΕ προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην αναβάθμιση του #myData# στην έκδοση 1.0.8 στο δοκιμαστικό περιβάλλον και οι κύριες αλλαγές είναι:

H επέκταση του μορφότυπου παραστατικών για εξυπηρέτηση Διακίνησης, με ειδική ένδειξη διακίνησης με υποχρεωτικά πεδία.

Νέο Παραστατικό 9.3 (Παραστατικό Διακίνησης – Μη Συσχετιζόμενο)

– Υποχρεωτικά  ο Σκοπός Διακίνησης – με εμπλουτισμό των ήδη υπάρχων εγγραφών

– Υποχρεωτικά η Μονάδα Μέτρησης της Ποσότητας – με εμπλουτισμό των ήδη υπάρχων εγγραφών

– Υποχρεωτικά το ΑΦΜ του λήπτη του συνοδευτικού (και στον ιδιώτη δλδ)

– Φυσικά εάν το παραστατικό δεν έχει εκτυπωμένο QR url CODE, myData Μ.Αρ.Κ. και όλα τα παραπάνω αφού δεν θα κουμπώνει στην πλατφόρμα, δεν θα αποτελεί και νόμιμο συνοδευτικό.

Read More

Αλλαγές με την νέα Version myData 1.0.7 και νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αφορά πελάτες μας με εφαρμογές *Pegasus ERP, Τοπικές και Web App εφαρμογές

*(Χωρίς σύνδεση με πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από 01/01/2024   όλα τα παραστατικά που εκδίδονται από το κανάλι διαβίβασης ERP που έχει ήδη ή προστίθενται σταδιακά και στην ειδική φόρμα καταχώρισης του #myData# θα πρέπει να ανεβαίνουν στην πλατφόρμα mydata σε πραγματικό χρόνο. 

(για αυτά που προστίθενται φυσικά και θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής που θα καθορίζετε από αποφάσεις του διοικητή τις ΑΑΔΕ)

Για να θεωρείται ένα παραστατικό αυθεντικό θα πρέπει να φέρει ένα QR CODE το οποίο από 26/11/2023 που έγινε αναβάθμιση στο παραγωγικό σύστημα της ΑΑΔΕ MYDATA στην version 1.0.7 , μας  επιστρέφει ένα url που το ‘’φτιάχνουμε’’ προς εκτύπωση με μορφή QR CODE.

Read More

Μετάβαση στο περιεχόμενο