Προσυμπληρωμένες στο εξής οι δηλώσεις ΦΠΑ από το myDATA

Τη δυνατότητα προσυμπλήρωσης των δηλώσεων ΦΠΑ παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στους υπόχρεους σε δήλωση οι οποίοι διαβιβάζουν τα στοιχεία τους στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.

Στόχος της ψηφιοποιημένης διαδικασίας είναι η απλούστευση των σχετικών διαδικασιών και η διευκόλυνση των υπόχρεων κατά την υποβολή της δήλωσης.

Read More

Από 1η.10.2022 τα πρόστιμα μη διασύνδεσης ΦΗΜ στο σύστημα της ΑΑΔΕ – Και αναστολή λειτουργίας επαγγελματικής εγκατάστασης στις κυρώσεις

Με το άρθρο 173 του νέου νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή προτείνονται διατάξεις με τις κυρώσεις για τη μη διαβίβαση δεδομένων στοιχείων λιανικής πώλησης, που εκδίδονται μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (Φ.Η.Μ.) και προβλέπεται ότι, από την 1η.10.2022, σε περίπτωση διαπίστωσης μη διαβίβασης των δεδομένων, ήτοι συνόψεων εκδοθέντων παραστατικών εσόδων λιανικής, που διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) της Α.Α.Δ.Ε (esend), επιβάλλεται στην υπόχρεη οντότητα το οριζόμενο πρόστιμο κατά περίπτωση.

Read More
Προγράμματα Vouchers

για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Z-net | ΖΕΥΓΙΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ “Εγκεκριμένος Προμηθευτής”

Go Digital Greece με επιδότηση 90%

Κάντε κι εσείς το βήμα μπροστά για την επιχείρησή σας πιο εύκολα από ποτέ, αξιοποιώντας την τεχνολογική υπεροχή των λύσεων μας.

Read More
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ » ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 2.3 “Ψηφιοποίηση των Επιχειρήσεων”, της Δράσης 16706 “Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

Read More
ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΠΛΟΤΥΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Φ.Π.Α

Α.Γ.Γ.Δ.Ε ΠΟΛ. 1167 / 2015

Παρακολουθεί το ΦΠΑ που δικαιούται η επιχείρηση να απαλλαγεί κατά τις αγορές της από προμηθευτές (συνήθως αγροτικών προϊόντων) λόγω εξαγωγής των ειδών.

Διαδικασία απαλλαγής από το Φ.Π.Α. της αγοράς και της εισαγωγής αγαθών που προορίζονται για εξαγωγή ή ενδοκοινοτική παράδοση καθώς και των υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τις πράξεις αυτές.

Φυσικά και τα λογισμικά Pegasus υποστηρίζουν και αυτή την λειτουργία – παραστατικό ώστε να μπορείτε ανα πάσα στιγμή και με παρακολούθηση κατά την καταχώρηση νέου να γνωρίζετε το όριο σας και να αποφύγετε λάθη που οδηγούν σε πρόστιμα.

Τέλος οι συγκεντρωτικές πελατών-προμηθευτών – Μέσω myDATA η διαβίβαση εσόδων για το 2021

Το τέλος της υποχρέωσης υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών –
προμηθευτών από τις επιχειρήσεις φέρνει απόφαση του Διοικητή της
Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Read More
Προς αναβολή των προστίμων για την μη εφαρμογή των myData

Προς αναβολή των προστίμων για την μη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης προχωράει το υπουργείο Οικονομικών, μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την υλοποίηση της από τις επιχειρήσεις της χώρας. Η εφαρμογή του myData έχει αποδειχτεί “βραχνάς” ειδικά για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Read More
Έρχονται τα πρόστιμα για τα ηλεκτρονικά βιβλία myData

Έρχονται πρόστιμα για όσους δεν διαβιβάζουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyData τα ηλεκτρονικά τιμολόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμη τη σχετική διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη του μήνα στη Βουλή. Ωστόσο, τα πρόστιμα κατά πάσα πιθανότητα θα επιβάλλονται μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου. Με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών καθιστά τα ηλεκτρονικά βιβλία υποχρεωτικά για όλες τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες. Μάλιστα οι υπόχρεοι θα πρέπει μέχρι τέλη Μαρτίου να “ανεβάσουν” στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει από το 2021.

Read More
Εκδώστε τα παραστατικά της επιχείρησης σας απ’ το web χωρίς καμία εγκατάσταση.

Τι είναι το Pegasus Web app;
Είναι μια web εφαρμογή που το interface της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια τοπική εφαρμογή. (Drag & Drop ,  πλοήγηση με πληκτρολόγιο, εκτυπώσεις σε PDF….)
Επιπλέον, εκμεταλλεύεται και όλα τα πλεονεκτήματα του web όπως πρόσβαση από παντού , συμβατή  με όλα τα λειτουργικά συστήματα εφόσον οι απαιτήσεις του client είναι μόνο ένας browser.

Read More
Μετάβαση στο περιεχόμενο